Blogolj!

Túl a félszázon a Hungarikumok Gyűjteménye

Hungarikum

Jó hír, hogy ismét bővült a Hungarikumok Gyűjteménye, ezúttal a magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával.

A Magyar Értéktár is gyarapodott, a már igen tekintélyes lajstromába bekerültek a magyar pásztor- és vadászkutya fajták, az egri bikavér, a tiszai halászlé, a Mihalkó-féle hortobágyi pásztorkalap, a mirelittermékek, a tiszavirág és a tiszavirágzás, a dobostorta, valamint az Országos Kék Túra.

A pénteki bővítésnek köszönhetően a Hungarikumok Gyűjteményébe már 60 érték tartozik, a Magyar Értéktár pedig 143 tételesre bővült. 

A világszerte ismert magyar cimbalom az egyik legfontosabb magyar népi hangszer, zenéjét az egész világon szeretik, a Föld legtávolabbi pontjaira is eljutott. A Piros Arany és Erős Pista paprikakészítmények pedig a magyar konyhának és étkezési kultúrának fontos elemei. A világmárkának számító Törley pezsgő mintegy száz országban kapható, a legfinomabb magyar borok és pezsők sorát egészíti ki. A kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra pedig egyedülálló természeti jellegük miatt kapták meg a címet. 

Címkék: HÍREK
https://hungarikum.blogstar.hu/./pages/hungarikum/contents/blog/28055/pics/14662524704120260_800x600.jpg
HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?